de klasse

Wil je op internationaal niveau op een wereldkampioenschap strijden tegen professionele zeilers of vaar je liever een lokale wedstrijd samen met vrienden, de J80 is in beide gevallen de ideale boot voor jou!

De J80 is een snelle, betrouwbare, controleerbare en zeewaardige zeilboot maar staat tegelijk garant voor een fantastische zeilervaring waarbij snelheden van 15 knopen geen uitzondering zijn.  De hoogwaardige kwaliteit en afwerking zorgen ervoor dat de J80  zeer strak  vaart en lang zijn waarde behoudt. Het wekt dan ook weinig verbazing dat de J80 de best verkochte sportboot is in Europa.

De kosten worden laag gehouden door een beperking van het aantal zeilen en materiaal volgens strikte klasseregels, een bemanning van 4 of 5 personen en een boot die trailerbaar is.

Het J80 eenheidsklasse varen is een fantastische ervaring. Er wordt zeer competitief gevaren en tegelijk worden ervaring en kennis met veel plezier gedeeld.

De J80 Klassevereniging Benelux is erkend door de International J80 Class Association en heeft een brede waaier van taken:

  • Het promoten en structureren van het J80 zeilen in de Benelux
  • Een J80 Benelux regatta circuit inrichten
  • De metingen van de boten organiseren zodat er strikt volgens de klasseregels wordt gevaren
  • De Benelux vertegenwoordigen in de International J80 Class Association
  • Het organiseren van trainingen, clinics en gezellige activiteiten zoals een steigerborrel.