Oant Sjen Open Nederlands kampioen J/80 2017

15 & 16 april heeft Team Oant Sjen de titel Open Nederlands kampioen (Open Benelux) J/80 verworven. 17972182_1843272172590160_163674899878361478_o

Zaterdag 15 april  stond garant voor “Hardzeilen”. De Friezen Jilko en Sybren waren blijkbaar in hun element want het ging hard. Het wedstrijdgebied ten zuiden van Pampushaven zorgde voor stevige golven met planeeromstandigheden met pieksnelheden van 17 knopen. Genieten dus. Helaas niet genieten voor iedereen, in het eerste rak van wedstrijd een raakte de Jip en de Joyride in een aanvaring met als gevolg dat de Joyride met serieuze schade naar de haven terug moest. Enorm balen voor iedereen in de vloot want zoals  de latere winnaar Jilko aangaf zou de Joyride een geduchte tegenstander moeten zijn. De eerste wedstrijd werd uiteindelijk verassend gewonnen door de nieuwkomer Jive van Bart de Rooij. De tweede race werd gewonnen door de Juul van Bernard Holsboer. De wind was stabiel met weinig shifts.17990504_1843869149197129_2577146179076557078_o Waardoor de winst te behalen was door fouten te minimaliseren. De derde race werd gewonnen door regerend kampioen JSB van Jorrit Beekman. Typisch voor de zaterdag was dat de eerste plekken werden verdeeld over vier teams want de Oant Sjen sloot de dag en de vierde race af met een paaltje. Hierna onder spi naar de haven voor een gezamelijke maaltijd in het nieuwe clubhui van RZV Naarden.

Zondag 16 april begon met een lichte wind rond de 8 knopen. Maar deze zou snel toenemen tot hardzeilomstandigheden en wederom afnemen. Wisselende omstandigheden bieden normaalgesproken kansen. Echter de trend die de Oant Sjen op het einde van de zaterdag had neergezet werd niet meer losgelaten. Ze waren simpelgezegd dominant. Achter in het veld werd wel veel van plek gewisseld. De “deep” uit Arnhem was duidelijk wat meer in hun element tijdens de wat lichtere momenten. De JSB kreeg de boot niet lekker op gang als vorig jaar. De omstandigheden voor de Juul waren goed, zij zeilden dan ook zeer constant met als resultaat een tweede plaats overal. De “deep” verdiende uiteindelijk de prijs voor de beste nieuwkomer met een vijfde plek overall.  De baan lag er perfect bij met dank aan de wedstrijdcrew van de RZV Naarden.

Open Nederlands Kampioenschap J_80 at R&ZV Naarden 2017