Preview kampioenschap paasweekend

IMG_5965img-20161026-wa0005Komend paasweekend zal er in een tweedaags kampioenschap om de titel “Open Benelux Kampioen” aka “Nederlands kampioen”. gestreden worden. Dit jaar met een volledig eigen up en down baan en wat eerder in het jaar in verband met de plantengroei. De RZV Naarden zal de baan er in leggen op het zuiderlijke Markermeer.

 

qsVoorafgaand zal er op de vrijdag een training worden gegeven door Jacco Huijgen van Quantum Sails. Zaterdag zal Jacco de wedstrijden analyseren en na de wedstijden feedback geven.

Drie teams uit het zuiden doen mee. Waaronder het nieuwe team Jip, dit team bestaat uit de oude bemanning van de Jacare aangevuld met een nieuwe eigenaar van de Joie de Vivre. De Jachtig en de led2lease geven ook present. De led2lease werd vorig jaar tweede op het OBK. Maar het zal druk worden aan de top. De OantSjen, regerend Frostbite kampioen en de regerend Nederlands kampioen de JSB is ook van de partij. Deze twee teams gingen schouden aan schouder tijdens de afgelopen Frostbite winterserie. Dan hebben we nog de Joyride, regerend WAC kampioen. De Juul weet zich keer op keer op het podium te begeven. De Jive en de Deep zijn er ook voor het eerst bij. We verwachten ook in het midden van het veld een mooie competitie met de Njord ,Jaws, Sjees en de Jetz Geht Loss, allemaal teams met mooie vooruitgang afgelopen jaar. Het passerende front leverd een mooi weekend op met een Noordwestelijke 15 tot 20 knopen. Genoeg spektakel downwind regarandeerd.