Oant Sjen winnaar Frostbite winterserie 2016-2017

IMG-20170312-WA0007Zondag 12 maart werden de laaste 3 wedstrijden gezeild van de gooimeer winterserie genaamd Frostbitecup. Het afgelopen half jaar zijn over 6 dagen 17 wedstrijden gezeild. De organisatie van de Frostbitecup heeft daarmee een pachtig evenement met constante kwaliteit geleverd.

De Oant Sjen heeft voor een stunt gezorgd door op de laatste dag het JSBtje in te halen. De teams waren het hele seizoen duidelijk aan elkaar gewaagd. Het JSBtje hield echter geen gas terug en begon de dag met een OCS.  Waardoor er geen ruimte was voor verdere fouten. Beide teams zijn kenmerkend voor hun rustige houding in het veld en varen “hun eigen wedstrijden”. Dit is ook kenmerkend voor de J80 klasse. Echter op deze laatste dag was er een toename van protesten. Tussen de nummers drie en vier was het ook spannend, de Joyride eindigde slechts 1 punt achter de Juul. Al met al een prachtige afronding voor het de J80 winterserie. De zuidvloot vaart 25 maart de finale van de Grevelingencup.

Na de wedstrijd gingen de meeste boten direct naar de kraan. Inmiddels staan ze op de kant voor onderhoud om klaar te zijn voor het kampioenschap van 15 en 16 april.

Frostbite 2016-2017 overall