Joyride winnaar Almere Regatta 2017

IMG-20170523-WA0001Na de teleurstellende uitschakeling als gevolg van een aanvaring tijdens het OBK heeft het team van de Joyride laten zien dat ze meedoen voor de prijzen. Terwijl de echte Joyride door “deepyachts” gerepareerd werd lukte het de crew van de Joyride om met een leenboot een nette serie neer te zetten.

Maar een ruime overwinning was het niet. De heren van de Jetz Geht Loss zeilde stabiel voor in het veld en laten een grote vooruitgang zien. Net zoals de nieuwkomer “Jip” liet zich ook zien met twee paaltjes. De waterplanten waren nog niet sterk aanwezig en speelde dit jaar een kleinere rol. Al met al weer een prachtig zeilevenement.

AR2017

Oant Sjen Open Nederlands kampioen J/80 2017

15 & 16 april heeft Team Oant Sjen de titel Open Nederlands kampioen (Open Benelux) J/80 verworven. 17972182_1843272172590160_163674899878361478_o

Zaterdag 15 april  stond garant voor “Hardzeilen”. De Friezen Jilko en Sybren waren blijkbaar in hun element want het ging hard. Het wedstrijdgebied ten zuiden van Pampushaven zorgde voor stevige golven met planeeromstandigheden met pieksnelheden van 17 knopen. Genieten dus. Helaas niet genieten voor iedereen, in het eerste rak van wedstrijd een raakte de Jip en de Joyride in een aanvaring met als gevolg dat de Joyride met serieuze schade naar de haven terug moest. Enorm balen voor iedereen in de vloot want zoals  de latere winnaar Jilko aangaf zou de Joyride een geduchte tegenstander moeten zijn. De eerste wedstrijd werd uiteindelijk verassend gewonnen door de nieuwkomer Jive van Bart de Rooij. De tweede race werd gewonnen door de Juul van Bernard Holsboer. De wind was stabiel met weinig shifts.17990504_1843869149197129_2577146179076557078_o Waardoor de winst te behalen was door fouten te minimaliseren. De derde race werd gewonnen door regerend kampioen JSB van Jorrit Beekman. Typisch voor de zaterdag was dat de eerste plekken werden verdeeld over vier teams want de Oant Sjen sloot de dag en de vierde race af met een paaltje. Hierna onder spi naar de haven voor een gezamelijke maaltijd in het nieuwe clubhui van RZV Naarden.

Zondag 16 april begon met een lichte wind rond de 8 knopen. Maar deze zou snel toenemen tot hardzeilomstandigheden en wederom afnemen. Wisselende omstandigheden bieden normaalgesproken kansen. Echter de trend die de Oant Sjen op het einde van de zaterdag had neergezet werd niet meer losgelaten. Ze waren simpelgezegd dominant. Achter in het veld werd wel veel van plek gewisseld. De “deep” uit Arnhem was duidelijk wat meer in hun element tijdens de wat lichtere momenten. De JSB kreeg de boot niet lekker op gang als vorig jaar. De omstandigheden voor de Juul waren goed, zij zeilden dan ook zeer constant met als resultaat een tweede plaats overal. De “deep” verdiende uiteindelijk de prijs voor de beste nieuwkomer met een vijfde plek overall.  De baan lag er perfect bij met dank aan de wedstrijdcrew van de RZV Naarden.

Open Nederlands Kampioenschap J_80 at R&ZV Naarden 2017

Preview kampioenschap paasweekend

IMG_5965img-20161026-wa0005Komend paasweekend zal er in een tweedaags kampioenschap om de titel “Open Benelux Kampioen” aka “Nederlands kampioen”. gestreden worden. Dit jaar met een volledig eigen up en down baan en wat eerder in het jaar in verband met de plantengroei. De RZV Naarden zal de baan er in leggen op het zuiderlijke Markermeer.

 

qsVoorafgaand zal er op de vrijdag een training worden gegeven door Jacco Huijgen van Quantum Sails. Zaterdag zal Jacco de wedstrijden analyseren en na de wedstijden feedback geven.

Drie teams uit het zuiden doen mee. Waaronder het nieuwe team Jip, dit team bestaat uit de oude bemanning van de Jacare aangevuld met een nieuwe eigenaar van de Joie de Vivre. De Jachtig en de led2lease geven ook present. De led2lease werd vorig jaar tweede op het OBK. Maar het zal druk worden aan de top. De OantSjen, regerend Frostbite kampioen en de regerend Nederlands kampioen de JSB is ook van de partij. Deze twee teams gingen schouden aan schouder tijdens de afgelopen Frostbite winterserie. Dan hebben we nog de Joyride, regerend WAC kampioen. De Juul weet zich keer op keer op het podium te begeven. De Jive en de Deep zijn er ook voor het eerst bij. We verwachten ook in het midden van het veld een mooie competitie met de Njord ,Jaws, Sjees en de Jetz Geht Loss, allemaal teams met mooie vooruitgang afgelopen jaar. Het passerende front leverd een mooi weekend op met een Noordwestelijke 15 tot 20 knopen. Genoeg spektakel downwind regarandeerd.

Oant Sjen winnaar Frostbite winterserie 2016-2017

IMG-20170312-WA0007Zondag 12 maart werden de laaste 3 wedstrijden gezeild van de gooimeer winterserie genaamd Frostbitecup. Het afgelopen half jaar zijn over 6 dagen 17 wedstrijden gezeild. De organisatie van de Frostbitecup heeft daarmee een pachtig evenement met constante kwaliteit geleverd.

De Oant Sjen heeft voor een stunt gezorgd door op de laatste dag het JSBtje in te halen. De teams waren het hele seizoen duidelijk aan elkaar gewaagd. Het JSBtje hield echter geen gas terug en begon de dag met een OCS.  Waardoor er geen ruimte was voor verdere fouten. Beide teams zijn kenmerkend voor hun rustige houding in het veld en varen “hun eigen wedstrijden”. Dit is ook kenmerkend voor de J80 klasse. Echter op deze laatste dag was er een toename van protesten. Tussen de nummers drie en vier was het ook spannend, de Joyride eindigde slechts 1 punt achter de Juul. Al met al een prachtige afronding voor het de J80 winterserie. De zuidvloot vaart 25 maart de finale van de Grevelingencup.

Na de wedstrijd gingen de meeste boten direct naar de kraan. Inmiddels staan ze op de kant voor onderhoud om klaar te zijn voor het kampioenschap van 15 en 16 april.

Frostbite 2016-2017 overall